Woensdrecht

Gemeenteraadsverkiezingen: ABZ wederom grootste in Woensdrecht

© ZuidWest Update

Raymon Mens Raymon Mens

In de gemeente Woensdrecht is ABZ wederom de grootste partij geworden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Lijsttrekker Hans de Waal loodste de partij dit jaar wederom naar de eerste plaats. Met zeven zetels staat ABZ bovenaan.

Ook tijdens de verkiezingen van 2014 deed ABZ goede zaken. Toen had de partij ook zeven zetels in de raad. De definitieve uitslag wordt pas donderdag bekend gemaakt, want we wachten nog op de verdeling van de restzetels. Net als in de rest van het land sloten om 21:00 de stembureaus. In de gemeente Woensdrecht was de opkomst 50,7 procent, dat is gelijk aan de verkiezingen in 2014.

“Roosendaal en Bergen op Zoom maar dode boel”

In een reactie bij ZuidWest TV zegt de Waal: “We zijn best over de uitslag te spreken. Met de zeven zetels zijn we tevreden, maar we hopen op een achtste restzetel. Roosendaal en Bergen op Zoom is maar een dode boel qua verkiezingscampagne.”

Volledige uitslag Woensdrecht

Dit is de volledige (nog steeds voorlopige) uitslag uit de gemeente Woensdrecht. Het CDA was de enige partij die winst boekte. De Christen-Democraten van lijsttrekker Jeffrey van Agtmaal krijgen er een zetel bij.

  • ABZ: 34,4% – 7 zetels (gelijk)
  • CDA: 22,6% – 4 zetels (+1)
  • VVD: 13,7% – 2 zetels (-1)
  • PvdA: 9,9% – 2 zetels (gelijk)
  • D66: 9,2% – 2 zetels (gelijk)
  • AKT: 10,2% – 2 zetels (gelijk)

Uitslag onder voorbehoud van verdeling restzetels en hertellingen.