Roosendaal

Forum voor Democratie wil goed openbaar vervoer naar nieuw ziekenhuis

Het huidige Bravis ziekenhuis in Roosendaal © Archief ZuidWest TV

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Brabantse Forum voor Democratie wil dat de provincie snel plannen maakt voor goed openbaar vervoer naar het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal. De politieke partij heeft hierover schriftelijk vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Forum voor Democratie vindt dat het openbaar vervoer in het westen van Noord-Brabant niet optimaal geregeld is. “Nu met de bekendmaking van de nieuwe locatie maken inwoners zich dan ook terecht zorgen over hoe het nieuwe ziekenhuis in de toekomst per OV te bereiken is voor patiënten, bezoekers en werknemers,” zo schrijft de partij.

De partij vraagt of Gedeputeerde Staten van plan is snel te gaan werken aan een openbaar vervoerregeling naar het Bravis ziekenhuis. En of er bij de keuze voor de locatie voor de nieuwbouw niet vooraf al rekening gehouden had moeten worden met de openbaar vervoermogelijkheden.

Bravis en gemeente al in overleg over OV

Volgens het Bravis ziekenhuis is er met het openbaar vervoer al rekening gehouden. Dat is te lezen op de website van het ziekenhuis, bij de veelgestelde vragen over de nieuwe locatie. Niet alleen komt er een nieuwe afslag vanaf de snelweg A58, maar ook met andere vormen van vervoer is rekening gehouden. “Met de gemeente is ook gesproken over de aanleg van fietspaden en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Hierin zal worden voorzien,” zo schrijft het Bravis ziekenhuis.