Straatrovers actief in regio Bergen op Zoom-Ossendrecht

BERGEN OP ZOOM/OSSENDRECHT - De politie waarschuwt voor straatrovers in de regio Bergen op Zoom-Ossendrecht. Vooral ouderen zijn de afgelopen weken het slachtoffer geweest.

De afgelopen weken heeft de politie meerdere aangiften gekregen, vooral van ouderen. Ze zijn op straat beroofd na een babbeltruc. Op zaterdag 8 juni probeerden de straatrovers hun slag te slaan op de Molenstraat in Ossendrecht. Ze probeerden een vrouw van 92 te beroven. Maar de vrouw begon te gillen, waardoor de dieven op de vlucht sloegen. Zonder buit.

Geraffineerde babbeltruc

Volgens de politie zijn de straatrovers geraffineerd. Ze spreken mensen op straat aan en vragen de weg. Meestal praten ze Engels en soms hebben ze ook een landkaart bij zich. Om de mensen te bedanken willen ze een ketting omhangen. Terwijl ze dat doen, proberen ze juist de kettingen, ringen of horloges van de slachtoffers te stelen.

Meld ook mislukte pogingen

De politie wil het graag weten als de straatrovers de babbeltruc ook op andere plekken hebben uitgevoerd. Of uitgeprobeerd hebben. Als je ook slachtoffer bent geweest of op deze zelfde manier bent benaderd, kun je contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.