Samenloop voor Hoop levert 98.800 euro op voor KWF

ROOSENDAAL - De Samenloop voor Hoop afgelopen weekend in Roosendaal heeft nu al 98.800 euro opgeleverd voor KWF Kankerbestrijding. Het bedrag kan nog hoger worden, omdat mensen nog vier weken kunnen doneren.

De Samenloop voor Hoop is een jaarlijkse sponsorloop van 24 uur. De Samenloop begon zaterdag 15 juni om 15.00 uur en de teams hebben in estafette gewandeld tot zondag 16 juni 15.00 uur. Ze haalden daarmee geld op voor KWF Kankerbestrijding. Het evenement is bedoeld om samen met lotgenoten stil te staan bij kanker én om het leven te vieren. Daarom waren er het hele weekend DJ’s, optredens en een foodtruckfestival.

785 deelnemers

Ans Berting was één van de 785 wandelaars in de Samenloop voor Hoop. Na afloop straalde ze van blijdschap over de 98.800 euro die zij mee had helpen inzamelen. “Ik vond het gewoon geweldig, imponerend. Ik liep met het team van de Rose-Linde mee. Dat is een inloophuis in Roosendaal voor kankerpatiënten en familieleden, die dus heel de week terecht kunnen voor eventueel hun verhaal te doen, een kopje koffie, een luisterend oor.”

20% voor inloophuis Rose-Linde

Team Rose-Linde had dubbel reden om blij te zijn. De opbrengst van de Samenloop voor Hoop is namelijk niet alleen maar voor KWF Kankerbestrijding. Want 20% van de opbrengst in Roosendaal gaat naar inloophuis Rose-Linde. “Het is heel hard nodig voor de kankerstichting,” zegt Berting. Want door mijn werk als gastvrouw bij de Rose-Linde word je toch wel met de neus op de feiten gedrukt hoeveel mensen er toch kanker hebben. En ook jonge mensen. En daar is het gewoon hard voor nodig.”

Kinderloop voor Hoop

Er deden dit jaar 42 teams mee aan de Samenloop voor Hoop met in totaal 785 deelnemers. Daarnaast waren er ook nog eens zeker 1200 vrijwilligers en eregasten om de Samenloop in goede banen te leiden. Op zondag was er ook een speciale sponsortocht voor de jeugd: de Kinderloop voor Hoop. Deze sponsorloop voor kinderen wordt in Roosendaal een vast onderdeel van de Samenloop voor Hoop.