Adriano Huis officieel geopend door minister Hugo de Jonge

BERGEN OP ZOOM - Het Adriano Huis in Bergen op Zoom is maandagmiddag officieel geopend. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mocht de openingshandeling verrichten.

Het Adriano Huis is een zorgwoonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. De instelling is gevestigd in één van de panden van de voormalige Cort Heijligers kazerne.

Twintig appartementen

De zorgwoonvoorziening bestaat uit drie verdiepingen met op elke verdieping een centrale huiskamer met keuken. Er zijn in totaal twintig appartementen beschikbaar. Deze appartementen beschikken over een woonkamer met keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer. Alle appartementen zijn voorzien van een zogenaamd zorgslot waarbij de bewoner door middel van een druk op een knop, zelf kan aangeven of hij of zij bijvoorbeeld even privacy wil.

Stabiliteit

Met behulp van intensieve begeleiding en een stabiele woonomgeving hopen initiatiefnemers Farid El-Khassim en Jelle Gillissen de bewoners een thuis te bieden. “Van de twintig appartementen zijn er nu achttien gevuld", legt Gillissen uit. "We hebben nog twee plaatsen over, maar hebben behoorlijk wat aanmeldingen binnengekregen. En we hebben nu al een geweldig team van 24 zorgbegeleiders."

Adriano Dellaert

Het Adriano Huis heeft zijn naam te danken aan Adriano Dellaert. "Adriano is een man van 32 jaar die meer dan 39 zorginstellingen van binnen heeft gezien", vertelt El-Khassim. "Je kan niet van iemand vragen normaal in het leven te staan, die zoveel zorgteams heeft versleten." El-Khassim en Gillessen willen met het Adriano Huis een duidelijk verschil maken. "Wij willen de mensen hier een normaal leven bieden."