John Petrucci ontvangt Guitar Award in Gebouw-T

Foto: © Kim Balster

BERGEN OP ZOOM - De Amerikaanse gitarist John Petrucci heeft maandagavond in Gebouw-T in Bergen op Zoom de Sena Performers European Guitar Award 2019 gekregen. Zijn Nederlandse collega Arjen Lucassen, de man achter Ayreon, reikte de prestigieuze award aan hem uit.

Petrucci is de gitarist en leider van Dream Theater, de beroemdste symfonische rockband ter wereld. De 51-jarige stergitarist volgt met deze prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, zijn landgenoot Joe Satriani op. Die kreeg vorig jaar de prijs uitgereikt.

Hommage

De avond werd een hommage aan Petrucci en zijn oeuvre. Bekende Nederlandse gitaristen zoals Pablo van de Poel van DeWolff, Joe Tal, Eric Vaarzon Morel en Marcel Singor traden speciaal voor hem op. Ook de twee voormalige Nederlandse winnaars Jan Akkerman en Dany Lademacher speelden een aantal songs met de huisband.

Felicitaties

Petrucci werd met speciaal opgenomen filmpjes gefeliciteerd door voormalige winnaars Steve Vai, Joe Satriani, Adrian Vandenberg, Steve Lukather en Walter Trout. Ook alle andere leden van Dream Theater feliciteerden in beeld hun bandgenoot. Na de uitreiking speelde Petrucci zelf een aantal songs waaronder een Lynyrd Skynyrd-nummer met zijn vrouw Rena Sands.