Veel overlast eikenprocessierupsen in gemeente Woensdrecht

© Nationale Beeldbank

HOOGERHEIDE - Woensdrecht heeft dit jaar meer overlast door de eikenprocessierups dan voorgaande jaren. Dat zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal. De gemeente trekt extra geld uit om de rups te bestrijden.

Volgens de wethouder krijgt de servicelijn van de gemeente veel meldingen binnen over bomen in de openbare ruimte waarin eikenprocessierupsen zitten. Alle meldingen worden in kaart gebracht en volgens een prioriteitenlijst afgewerkt. Bomen nabij scholen of zorginstellingen krijgen de eerste prioriteit.

Weersomstandigheden

Van Agtmaal zegt dat de extreme overlast van de eikenprocessierups te maken heeft met de weersomstandigheden. “Door de harde regen en wind de afgelopen periode zijn er veel nesten verwaaid. Nu het zo warm is komen de rupsen bovendien vanuit de toppen naar beneden. We doen onze uiterste best om ze te laten bestrijden, hier is ook extra geld voor uitgetrokken.”

Mensen die een boom zien met eikenprocessierupsen, worden geadviseerd uit de buurt te blijven en de servicelijn van de gemeente te bellen.