Subsidieregels Roosendaal bekend: aanvragen kan tot eind september

ROOSENDAAL - De subsidieregels van de gemeente Roosendaal zijn bekend. Dat betekent dat voor alle subsidies voor 2020 bekend is hoeveel geld er beschikbaar is en wat partijen moeten doen die subsidie willen aanvragen.

De gemeente heeft het aanvraagproces zo eenvoudig mogelijk ingericht. Toch kan een aanvraag niet voor iedereen even gemakkelijk zijn. De gemeente ondersteunt daarom waar nodig. Zo hoeven er voor kleine activiteiten minder documenten te worden ingediend en is er een begrotingsformat beschikbaar. Ook kan de gemeente altijd gebeld worden als er vragen zijn.

Te laat is te laat

Wethouder Inge Raaijmakers wil iedereen op het hart drukken de tijd te nemen voor een goede en complete aanvraag. “En ook: wees op tijd! We zijn nu echt streng: te laat is te laat. Het zou zonde zijn als partijen daardoor subsidie mislopen.”

Indienen aanvraag

Organisaties kunnen van 1 juli tot en met 30 september een aanvraag indienen op www.roosendaal.nl/subsidies. Op 2 oktober maakt de gemeente op de website bekend hoeveel aanvragen er per subsidieregel zijn. Partijen die een subsidie van 1 miljoen of meer voor 4 jaar aanvragen, krijgen uiterlijk 1 november bericht of ze wel of geen subsidie ontvangen. Voor alle overige subsidies is dat half december.