Bergen op Zoom van start met Rent-a-BOA

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom is woensdag gestart met Rent-a-BOA. Inwoners kunnen dit jaar op drie dagen zelf bepalen met welke onderwerpen de buitengewoon opsporingsambtenaren aan de slag gaan.

Het project Rent-a-BOA wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeenteraad. "De raad is van mening dat wij met dit project dichter bij de inwoners komen te staan", vertelt wethouder Anette Stinenbosch. Normaal werken de BOA's volgens een uitvoeringsplan, waarbij prioriteiten worden vastgesteld. Op de dagen van Rent-a-BOA gelden de prioriteiten van de inwoners. "De bewoners geven aan waar ze problemen mee hebben en daar gaan de BOA's mee aan de slag."

Zichtbaar in de wijk

Rik van den Heiligenberg, BOA in de gemeente Bergen op Zoom, vindt het belangrijk dat mensen weten dat ze er zijn. "Wij zijn goed zichtbaar in de wijk. Wij vinden het belangrijk dat als mensen problemen hebben, dit gewoon melden bij ons." Het valt Van den Heiligenberg op dat er veel animo is voor Rent-a-BOA. "Het is goed verspreid via Facebook en andere sociale media."

Afhandeling

De BOA's gaan volgens wethouder Stinenbosch met bewoners in gesprek en kijken ter plekke of het probleem kan worden opgelost. "Lukt het niet, dan komt het bij de gemeente en gaan wij met het probleem aan de slag. We zullen altijd een melding terug doen, over hoe we het probleem aanpakken." Stinenbosch benadrukt dat er niet altijd een oplossing is voor het probleem. "Maar we proberen zo goed mogelijk te reageren."

Nog twee dagen

Dit najaar volgen nog twee dagen van Rent-a-BOA. Op 24 oktober is het zuidelijk deel van Bergen op Zoom aan de beurt. De laatste dag is op 7 november. Dan keren de BOA's terug in Bergen op Zoom-Noord. Dit is vooral om te zien of er verbeteringen zijn opgetreden en hoe het project is bevallen bij de bewoners.