Lijst Linssen boos over minder vaak ophalen restafval

BERGEN OP ZOOM - Lijst Linssen in Bergen op Zoom is boos over het plan van de gemeente om het restafval voortaan nog maar 1 keer per 4 weken op te halen. De partij noemt het een ‘onsympathieke maatregel.’

De gemeente Bergen op Zoom wil inwoners stimuleren hun afval beter te scheiden. In de grijze bakken voor restafval verdwijnt te veel afval dat in de recyclebakken hoort. Daarom willen de gemeente en afvalbedrijf Saver volgend jaar uitproberen of het helpt als ze het restafval minder vaak komen afhalen. Nu mag de grijze container nog 1 keer per 2 weken aan straat, dat wordt 1 keer per 4 weken.

Verdere verpaupering

Wethouder Andrew Harijgens wil het plan na de zomer bespreken met de gemeenteraad. Maar Lijst Linssen laat nu al weten de proef niet te zien zitten. De partij vertrouwt er niet op dat mensen hun afval beter gaan scheiden. Ze verwacht juist meer illegale stortingen van huisvuil. “Hier worden we als burger van Bergen op Zoom niet vrolijk van en ook onze stad zal een verdere verpaupering gaan ondervinden,” zo schrijft Lijst Linssen in een brief aan burgemeester en wethouders.

Verkeerde bezuiniging

Volgens Lijst Linssen doet de gemeente Bergen op Zoom dit uit nood. De partij noemt het “een totaal verkeerde bezuiniging van dit College dat blijkbaar noodgrepen zoekt om het verlies van 240 miljoen weg te poetsen”. De partij vraagt burgemeester en wethouders nog eens diep na te denken of dit wel de juiste oplossing is.