Pagina 1 van 319

BERGEN OP ZOOM

Bergse GroenLinks wil dat gemeente meedoet met Schone Lucht Akkoord

BERGEN OP ZOOM - GroenLinks in Bergen op Zoom wil dat de gemeente meedoet aan het Schone Lucht Akkoord. Het rijk, de provincie en tientallen gemeenten willen samen de luchtkwaliteit in Nederland verbeteren.

Lees meer
ROOSENDAAL

Wapen van Roosendaal krijgt pop-up buurcafé D'r Neffe (video)

ROOSENDAAL - Maaike Matthijssen, eigenares van het Wapen van Roosendaal, opent vanaf volgende week zondag haar nieuwe pop-up café in Roosendaal.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Mountainbikers vinden parcours Col du Kragge 'levensgevaarlijk' (video)

BERGEN OP ZOOM - Drie gewonden in amper drie maanden tijd, van wie er één zeer ernstig aan toe is. Dat is de trieste balans na de opening van het mountainbikeparcours Col du Kragge in Bergen op Zoom. Zelfs ervaren mountainbikers noemen de baan 'op het randje'. Inmiddels heeft de gemeente een waarschuwingsbord geplaatst om nog meer valpartijen te voorkomen. Maar toch ging het onlangs weer mis.

Lees meer
HOOGERHEIDE

4 arrestaties bij grote verkeerscontrole Hoogerheide

HOOGERHEIDE - In Hoogerheide zijn dinsdag 4 mensen gearresteerd tijdens een grote verkeerscontrole. Ook zijn er auto’s in beslag genomen, tientallen boetes uitgeschreven en duizenden euro’s achterstallig belastinggeld geïnd.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Subsidie voor Bergenaren die huis duurzamer maken

BERGEN OP ZOOM - Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom kunnen subsidie krijgen voor het milieuvriendelijker maken van hun huis. Ze krijgen bijvoorbeeld korting op ledlampen, radiotorfolie en tochtstrippen.

Lees meer
WOENSDRECHT

Woensdrecht wil Zeeuws windmolenpark op andere plek

WOENSDRECHT - De gemeente Woensdrecht is tegen de komst van een windmolenpark in de gemeente Reimerswaal net over de gemeentegrens. De provincie Zeeland, Eneco en Zeeuwind willen er 16 windturbines plaatsen van 200 meter hoog.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

School Oost wint duurzame rondleiding bij Aardzwam & Zo (video)

BERGEN OP ZOOM - Je auto niet laten rijden op benzine of elektriciteit, maar op je eigen scheten. Met dat idee won groep 8 van School Oost uit Bergen op Zoom een ontwerpwedstrijd voor duurzame auto's.

Lees meer
ROOSENDAAL

Tolberg heeft eerste duurzame verkeersbord van Roosendaal (video)

ROOSENDAAL - De wijk Tolberg heeft het eerste duurzame verkeersbord van Roosendaal. Het bord is maandagmiddag geplaatst.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Lijst Linssen wil verkeerslichten bij Zuiderdreef – Markiezaatsweg

BERGEN OP ZOOM - Lijst Linssen in Bergen op Zoom wil dat er verkeerslichten geplaatst worden bij de kruising van de Zuiderdreef met de Markiezaatsweg. Volgens de partij is de kruising gevaarlijk. Ze stelt hierover vragen aan burgemeester en wethouders.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Marathon fietsen voor HEROES for HEROES (video)

BERGEN OP ZOOM - Jong en oud hebben zich zaterdag op scholengemeenschap ‘t Rijks in Bergen op Zoom in het zweet gefietst voor HEROES for HEROES. Ook wielrenner Michael Boogerd kwam meedoen en de deelnemers opzwepen. HEROES for HEROES haalt geld op voor instanties die strijden tegen kanker.

Lees meer
CALFVEN

Woensdrechtse bouwclubs tonen hun kunnen op open dag (video)

CALFVEN - Lassen, boetseren, mallen maken, polyester bewerken, verven. Er komt heel wat kijken bij het bouwen van een carnavalswagen. Zaterdag kon je dat van dichtbij bekijken tijdens de open dag van de Woensdrechtse bouwclubs.

Lees meer
ROOSENDAAL/HALSTEREN

RBC en RKSV Halsteren onderzoeken mogelijkheid tot samenwerking

ROOSENDAAL/HALSTEREN - De voetbalverenigingen RBC Roosendaal en RKSV Halsteren onderzoeken de mogelijkheid tot samenwerking. Dat hebben de twee clubs zaterdag laten weten.

Lees meer
ROOSENDAAL

Honderden ouderen vieren 70-jarig bestaan KBO Roosendaal (video)

ROOSENDAAL - Enkele honderden ouderen hebben het 70-jarig bestaan meegevierd van de vereniging KBO Roosendaal. De seniorenorganisatie had zoveel aanmeldingen voor het jubileumfeest dat ze er 2 dagen voor heeft moeten uittrekken.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Opnieuw mountainbiker gewond na val op 'Col du Kragge'

BERGEN OP ZOOM - Zondagochtend is opnieuw een mountainbiker ten val gekomen op het mountainbikeparcours ‘Col du Kragge’ aan de Bergsebaan in Bergen op Zoom. De mountainbiker is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Dronken automobilist slingert over A58 bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een dronken man uit Klundert reed vrijdag rond middernacht slingerend over de A58 bij Bergen op Zoom. Meerdere automobilisten reden met alarmlichten aan om de auto heen, om zo andere weggebruikers te waarschuwen voor de gevaarlijke situatie.

Lees meer
OSSENDRECHT

Lichaam vermiste Max Meijer gevonden

OSSENDRECHT - In de haven van Antwerpen is vrijdagavond het lichaam van de vermiste Max Meijer uit Ossendrecht gevonden.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Twee Bergenaren komen om bij bizar verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM - Twee Bergenaren van 19 en 21 jaar oud zijn donderdagnacht om het leven gekomen bij een bizar verkeersongeval op de Vlaamse snelweg ter hoogte van Zandvliet.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Streekomroep ZuidWest krijgt Rijkssteun voor verdere professionalisering

BERGEN OP ZOOM - Streekomroep ZuidWest krijgt geld van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De omroep gaat dat geld gebruiken om de journalistieke kwaliteit en capaciteit te versterken.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Louis van der Kallen uit Bergen op Zoom start Partij voor de Bomen (video)

BERGEN OP ZOOM - De Partij voor de Dieren of een partij voor ouderen daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt. Maar wat te denken van de Partij voor de Bomen? Nee, volgens initiatiefnemer Louis van der Kallen (71) uit Bergen op Zoom is het absoluut geen grap. Met zijn nieuwe partij wil hij volgend jaar serieus meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Want de bomen verdienen volgens Louis een eigen stem.

Lees meer
ROOSENDAAL

Stembus voor Beste idee van Groenhuysen geopend

ROOSENDAAL - De stembus voor het Beste idee van Groenhuysen is geopend. Er zijn dit jaar 4 genomineerden in de wedstrijd van de zorginstelling. Voor het eerst mochten ook buitenstaanders mee doen.

Lees meer
NISPEN

Bouwclub Baargseboan uit Nispen viert 55-jarig bestaan (video)

NISPEN - Bouwclub Baargseboan uit Nispen viert dit jaar een belangrijk carnavalsjubileum. Baargseboan bestaat namelijk 55 jaar.

Lees meer

Pagina 1 van 319