Pagina 1 van 194

Update

Nabestaanden Sander Klap boos op Defensie

OSSENDRECHT - De nabestaanden van Sander Klap, de 35-jarige commando die in 2016 om het leven kwam, zijn boos op het ministerie van defensie. De manier waarop Defensie de familie benaderd zou hebben, zou niet juist zijn en de schadevergoeding noemt de familie 'beschamend'. Klap kwam te overlijden bij een schietincident op de kazerne in Ossendrecht.

Lees meer
Update

Dit valt er te beleven in de streek op Koningsdag

WEST-BRABANT - Koningsdag, de 51ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. Hij vierde zijn verjaardag vorig jaar nog in Tilburg maar dit jaar reist hij en de hele familie af naar Groningen. Maar wat kunnen de mensen in West-Brabant allemaal doen? ZuidWest Update zet de hoogtepunten voor je op een rij.

Lees meer
Update

Schrijf je nu in voor de Halve Marathon van Roosendaal

ROOSENDAAL - De inschrijving voor de 35e editie van de Cloetta Halve Marathon is van start gegaan. Op zondag 24 juni wordt deze verlopen en wie zich voor 1 mei inschrijft via de website www.halvemarathonroosendaal.nl geniet ook nog eens van een aardige korting.

Lees meer
Update

Roosendaler solliciteert en steelt bij bedrijf in Rucphen

RUCPHEN/ROOSENDAAL - Een 61-jarige man uit Roosendaal is maandagmiddag opgepakt voor diefstal. Hij had net gesolliciteerd bij een bedrijf in Rucphen en besloot vervolgens het bedrijf te bestelen.

Lees meer
Update

Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding in Roosendaal

ROOSENDAAL - De politie heeft maandagmiddag op de Frederik Hendrikstraat in Roosendaal een 20-jarige man aangehouden voor belediging.

Lees meer
Update

Grootse waardering voor vrijwilligers in Roosendaal

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag werd er in Roosendaal een groots vrijwilligersfeest georganiseerd. Uit blijk van waardering werden de vrijwilligers verrast met een gevarieerd programma met veel amusement, workshops en ruimte voor ontspanning en ontmoeting.

Lees meer
Update

Voetbalsupporters vernielen trein naar Roosendaal

ROOSENDAAL - De politie heeft zondagnacht op het station in Roosendaal twaalf voetbalsupporters opgepakt. Ze zouden het treinstel waar ze in zaten hebben vernield.

Lees meer
Update

Man steekt zichzelf neer in drukke centrum Roosendaal

ROOSENDAAL - De schrik zat er goed in bij mensen die zaterdag op de Nieuwe Markt in Roosendaal van het goede weer genoten. Een man stak zichzelf midden in het drukke centrum neer.

Lees meer
Update

Roosendaal presenteert bestuursakkoord

ROOSENDAAL - “Roosendaal: Duurzaam, Sterk, Aantrekkelijk”, zo heet het bestuursakkoord dat vanmiddag op het Stadskantoor is getekend. Het akkoord bestaat uit vier onderdelen: duurzaamheid, sport en gezondheid, aantrekkelijkheid en een goed bestuur. "Inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en de raad pakken de opgaven aan die Roosendaal versterken en verrijken", aldus het beoogde nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Lees meer
Update

Louis van der Kallen ergert zich aan fietsverkeer in Anton van Duinkerkenpark

BERGEN OP ZOOM - Raadslid Louis van der Kallen van de Bergse Sociaal Democraten (BSD) ergert zich aan de (brom)fietsers die te pas en te onpas over de wandelpaden rijden in het Anton van Duinkerkenpark. Hij vraagt het college van B&W maatregelen te nemen om het sluipverkeer van de fietsers tegen te gaan.

Lees meer
Update

Hardloper ernstig gewond na aanrijding in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Een 47-jarige hardloper uit Ossendrecht is donderdagavond zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden door een 39-jarige automobilist uit diezelfde plaats. De bestuurder had teveel gedronken.

Lees meer
Update

Auto vliegt in brand aan De Stok in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een autobrand op de Stok in Roosendaal heeft donderdagavond voor forse schade aan twee auto’s gezorgd.

Lees meer
Update

Vrouw raakt gewond bij ongeval op A58 bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een automobiliste is donderdagavond op de A58 tussen Bergen op Zoom en Heerle ter hoogte van de Wouwse Tol met haar auto over de kop geslagen. Bij het ongeluk waren geen andere auto’s betrokken.

Lees meer
Update

Lia van der Poel uit Bergen op Zoom ontvangt zilveren erespeld

BERGEN OP ZOOM - Lia van der Poel uit Bergen op Zoom heeft donderdag in het Oude Stadhuis een zilveren erespeld ontvangen. Ze kreeg deze onderscheiding als dank voor haar werk als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Bergen op Zoom.

Lees meer
Update

Roosendaal krijgt grootste zonnepark van Noord-Brabant

ROOSENDAAL - Op de grens tussen de gemeenten Roosendaal en Steenbergen moet het grootste zonnepark van de provincie komen. Ontwikkelaar Diepp Solar uit Etten-Leur heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Roosendaal om een park te bouwen met 115.000 zonnepanelen. Goed om jaarlijks 10.000 huishoudens van energie te voorzien.

Lees meer
Update

Traditionele herdenking uit de mode: 'Jongerenherdenking' naar Roosendaal

ROOSENDAAL - In navolging van Amsterdam en Rotterdam krijgt ook Roosendaal dit jaar op 4 mei een jongerenherdenking. Het Cultuur Cluster, Jongerenraad Roosendaal, Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal en het JONG! Theater hebben de handen ineengeslagen om met een speciaal programma de Dodenherdenking op een moderne manier onder de aandacht te brengen bij jongeren.

Lees meer
Update

Winnaars bekend Juniorprijs der Markiezen

BERGEN OP ZOOM - In een bomvolle Hofzaal zijn woensdag de winnaars bekendgemaakt van de Juniorprijs der Markiezen. Winnares Laura Fasseur (16) gaat er vandoor met de hoofdprijs: een historische beloonspenning.

Lees meer
Update

Politie vindt vuurwapen in woning in Woensdrecht: man aangehouden

WOENSDRECHT - De politie heeft woensdagavond in Woensdrecht een man aangehouden die in zijn woning een vuurwapen had verstopt.

Lees meer
Update

Bestelbus over de kop op A58 bij Roosendaal

ROOSENDAAL - Een bestelbus is woensdagnacht op de A58 bij Roosendaal van de weg geraakt en over de kop geslagen. Het busje kwam terecht in een sloot langs de snelweg. De bestuurder raakte gewond.

Lees meer
Update

Mogelijk coalitie van Gewoon Lokaal!, VVD en CDA in Steenbergen

STEENBERGEN - Het ziet er naar uit dat Steenbergen een coalitie krijgt van VVD, CDA en GewoonLokaal!. Informateur Cors Zijlmans maakte zijn advies dinsdagavond bekend. De drie partijen onderzoeken de komende tijd wat de mogelijkheden zijn.

Lees meer
Update

Unieke pluktuin geopend in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Aan de Lange Steen in Hoogerheide is woensdagochtend de eerste pluktuin van de gemeente geopend. In de pluktuin zijn duizenden bloemen te plukken van april tot aan september.

Lees meer