Pagina 1 van 201

Update

Afgebrande illegale sigarettenfabriek in Bergen op Zoom wordt gesloopt

BERGEN OP ZOOM - Het pand waarin de illegale sigarettenfabriek zat aan de Vlieringhweg in Bergen op Zoom wordt gesloopt. Maandagmorgen is een sloopbedrijf begonnen met de werkzaamheden. En dat is goed nieuws voor omliggende bedrijven. Zij zaten namelijk in de stank sinds de brand van 7 mei.

Lees meer
Update

Duurzaamheidswinkel geopend aan het Zuivelplein in Bergen op Zoom (video)

BERGEN OP ZOOM - Kersverse wethouder Andrew Harijgens heeft vrijdag de duurzaamheidswinkel officieel geopend. Ondernemingen en adviseurs die iets te bieden hebben op het vlak van duurzaam wonen en bouwen, zijn vertegenwoordigd in deze winkel.

Lees meer
Update

Toezichthouders Roosendaal treden op tegen overlastsituatie

ROOSENDAAL - Het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Roosendaal en de politie hebben vrijdag 15 juni een integrale controle gehouden rondom de Schuurakker op bedrijventerrein Majoppeveld-Noord.

Lees meer
Update

Groot wapenarsenaal gevonden aan de Bosstraat in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bij een huiszoeking in een woning aan de Bosstraat in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag een wapenarsenaal gevonden.

Lees meer
Update

Ongeluk met vliegtuigje op Breda International Airport

BOSSCHENHOOFD - Bij Breda International Airport is vrijdagmiddag een sportvliegtuigje door een omheining gegleden. Bij het ongeluk raakte de piloot gewond.

Lees meer
Update

Centrumring van Bergen op Zoom wordt een stuk veiliger

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom gaat de centrumring tussen de Antwerpsestraat en de Westersingel een stuk veiliger maken. Dat blijkt uit plannen die de gemeente en adviesbureau Goudappel Coffeng eerder deze week presenteerden.

Lees meer
Update

Wethouder Van Ginderen bevestigt komst islamitische basisschool (video)

ROOSENDAAL - Er komt zo goed als zeker een islamitische basisschool in Roosendaal. Dat heeft wethouder René van Ginderen van de gemeente Roosendaal donderdagmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Waarschijnlijk gaat de school van start in augustus 2019.

Lees meer
Update

Brand in Lepelstraat: hulpdiensten rukken massaal uit

LEPELSTRAAT - In een schuur van een woning aan de Kerkstraat in Lepelstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken.

Lees meer
Update

Informatieavond NK Wegwielrennen in gemeentehuis in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht en Golazo Nederland organiseren op maandag 18 juni een informatieavond voor inwoners over het NK Wegwielrennen. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis in Hoogerheide.

Lees meer
Update

Bijzondere expositie Drie Gebroeders De Bruijn in Tongerlohuys (video)

ROOSENDAAL - In het Tongerlohuys in Roosendaal is deze week een wel heel bijzondere expositie te zien over de Drie Gebroeders De Bruijn. Die tentoonstelling is op initiatief van Roosendaler Sjef de Bruijn. Er zijn werken te zien van zijn opa Sjef en diens broers Toine en Leo.

Lees meer
Update

Toffe activiteiten tijdens Nationale Buitenspeeldag in Heerle (video)

HEERLE - Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseert Jantje Beton al meer dan tien jaar de Nationale Buitenspeeldag. Woensdag werden op meer dan 1100 plekken in Nederland straten afgesloten om kinderen een grote speelplek te geven. Ook in Heerle deden ze dit jaar mee.

Lees meer
Update

Politiek Roosendaal: communicatie vanuit gemeente moet beter

ROOSENDAAL - De communicatie naar en met de inwoners van de gemeente Roosendaal moet beter. Dat vindt de Roosendaalse Lijst en wordt ondersteund door zeven andere partijen in de raad.

Lees meer
Update

Inwoners Bergen op Zoom kunnen tekenen voor referendumverzoek

BERGEN OP ZOOM - Kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die het referendumverzoek van de PvdA willen steunen over de toekomst van zwembad De Schelp, kunnen vanaf nu hun handtekening zetten bij het Stadskantoor. Dat heeft de gemeente Bergen op Zoom woensdagmiddag bekend gemaakt.

Lees meer
Update

Doorgang naar Emile van Loonpark in Roosendaal moet worden aangepakt

ROOSENDAAL - De doorgang tussen de Markt en het Emile van Loonpark in Roosendaal moet grondig worden aangepakt. Dat vinden het PvdA, CDA en de Roosendaalse Lijst.

Lees meer
Update

Auto over de kop bij ongeluk in Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE - Op een kruising met de Hoeksebaan en de Ouwerveldenweg in Wouwse Plantage zijn woensdagochtend twee auto’s tegen elkaar gebotst. Een 29-jarige bestuurder uit Schijf raakte gewond. De andere bestuurder (40) is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer
Update

Brand bij afvalverwerkingsbedrijf SUEZ in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bij afvalverwerkingsbedrijf SUEZ aan de Potendreef in Roosendaal is woensdagochtend brand uitgebroken. Vermoedelijk staat afval in een afvalbunker in brand.

Lees meer
Update

Verkeersovertreders op de bon in Bergen op Zoom en omgeving

BERGEN OP ZOOM/HUIJBERGEN/OSSENDRECHT - De politie heeft maandag tijdens verkeerscontroles in Bergen op Zoom, Huijbergen en Ossendrecht in totaal achttien automobilisten op de bon geslingerd.

Lees meer
Update

Nog geen besluit over hoger beroep tegen vergunning mestfabriek

ROOSENDAAL - Er is nog geen besluit genomen door de Werkgroep Biomineralen om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter over de vergunningen voor de biomineralenfabriek in Roosendaal. De werkgroep zegt meer tijd nodig te hebben.

Lees meer
Update

Bravis neemt twee operatiekamers over van ziekenhuis in Gouda

ROOSENDAAL - Het Bravis ziekenhuis heeft twee operatiekamers overgenomen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De operatiekamers zullen zaterdag 16 juni arriveren op de locatie in Roosendaal.    

Lees meer
Update

Spado wint twee medailles op NK atletiek voor mensen met een beperking

BERGEN OP ZOOM - Tijdens het NK atletiek voor mensen met een beperking heeft het G-team van Spado twee medailles gewonnen. Op zaterdag 9 juni vond dit toernooi plaats in Nijmegen.      

Lees meer
Update

Opnieuw autobrand in Halsteren, geen gewonden

HALSTEREN - Dinsdagmorgen rond half 5 kreeg de brandweer melding van een brand aan de Franckenberg in Halsteren. Een auto was volledig in vlammen opgegaan. De brandweer heeft de brand geblust.

Lees meer