Pagina 1 van 220

Update

Burgemeester Niederer kondigt afscheid aan

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal heeft maandag laten weten per 1 oktober volgend jaar zijn ambt neer te leggen.

Lees meer
Update

Woensdrecht wil meer kinderen laten sporten (video)

WOENSDRECHT - De gemeente Woensdrecht heeft voor de tweede keer een sport- en cultuurimpuls uitgereikt aan de basisschool leerlingen van alle scholen in de gemeente. Alle sport- en cultuurverenigingen die de gemeente rijk is presenteren zich in een boekje, wat door wethouder Lars van der Beek werd gepresenteerd tijdens de gymles van basisschool de Dobbelsteen in Hoogerheide.

Lees meer
Update

Oud-wethouder Driek van Griensven overleden

ROOSENDAAL - Oud-wethouder van de gemeente Roosendaal Driek van Griensven is na een kort ziekbed overleden. Driek van Griensven heeft in meedere gemeenten zich voor de PvdA ingezet.  

Lees meer
Update

Maickel van Meel start petitie voor meer woonwagenstandplaatsen (video)

ROOSENDAAL - In de gemeente Roosendaal moeten meer woonwagenstandplaatsen komen, dat vindt althans woonwagenbewoner Maickel van Meel.

Lees meer
Update

Burgemeester Petter reikt geboortekoffer uit

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom heeft maandagmiddag samen met Berrie de Groot, clustercommandant van het cluster West van de Brandweer Midden en West-Brabant een geboortekoffer uitgereikt aan de ouders van Yassir Azarkan. Dit was in het kader van de Brandpreventieweken.

Lees meer
Update

Ruim 4000 euro opgehaald voor spierziekte Duchenne

BERGEN OP ZOOM - Door de verkoop van Tweede Kans Kleding in het weekend van 29 en 30 september jl. in de pop-up store in de St. Josephstraat in Bergen op Zoom is er 4150 euro opgehaald voor de spierziekte Duchenne.    

Lees meer
Update

Start DrinkWater! campagne basisschool PC de Kroevendonk

ROOSENDAAL - Bij basisschool PC de Kroevendonk in Roosendaal klonk maandag het officiële startschot van de campagne DrinkWater! Met deze campagne gaat Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) inzetten op het aantrekkelijk maken van water drinken. Dit jaar komen er drie scholen in aanmerking om deel te nemen aan deze pilot.

Lees meer
Update

Eindelijk vaste toiletten bij Openluchttheater Vrouwenhof

ROOSENDAAL - Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal heeft eindelijk vaste toiletten op het terrein, waaronder een toilet voor minder validen.

Lees meer
Update

Heler aangehouden na zwartrijden in de trein

ROOSENDAAL - In de nacht van zondag op maandag is op het station in Roosendaal een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had geen geldig vervoersbewijs. Bovendien had hij in de trein zitten roken en had hij over het spoor gelopen.

Lees meer
Update

Zeer oude kanonskogel gevonden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een uiterst bijzondere vondst in Bergen op Zoom. Er is een kanonskogel van een paar honderd jaar oud gevonden. De politie kreeg vorige week een melding van deze vondst.

Lees meer
Update

Man neergestoken in woning in Roosendaal

ROOSENDAAL - In een woning aan de Maxburgh in Roosendaal is zondagmiddag een man ernstig gewond geraakt bij een steekincident.

Lees meer
Update

Burenruzie loopt uit de hand in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een burenruzie aan de Heiningen in Bergen op Zoom is donderdagavond flink uit de hand gelopen. Agenten hebben een 48-jarige Bergenaar aangehouden.

Lees meer
Update

Dit zijn de nieuwe plannen voor ’t Ketrientje in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Er komen 189 zorgappartementen en 43 koopappartementen in het leegstaande zorgcentrum Catharina, oftewel ’t Ketrientje. Dat is het plan van TanteLouise en bouwbedrijf De Nijs-Soffers.

Lees meer
Update

Militair in opleiding onwel tijdens training in zwembad De Stok

ROOSENDAAL - Tijdens een training in zwembad De Stok in Roosendaal is in de nacht van donderdag op vrijdag een militair in opleiding onwel geworden.

Lees meer
Update

Selda Bozkurt verder als eenmansfractie in Roosendaalse raad

ROOSENDAAL - Gemeenteraadslid Selda Bozkurt heeft haar partij Nieuwe Democraten de rug toegekeerd. Ze gaat verder als eenmansfractie Burger Belangen Roosendaal. De partij Nieuwe Democraten verdwijnt daarmee uit de Roosendaalse raad.

Lees meer
Update

Vuur maken en hutten bouwen tijdens het Woudkamp (video)

BERGEN OP ZOOM - Brood bakken, vuur maken, water filteren en hutten bouwen, zomaar een greep uit de activiteiten die kinderen konden doen tijdens het woudkamp bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg in Bergen op Zoom. Het woudkamp is een onderdeel wat Brabants Landschap organiseert tijdens de Week van het Landschap.    

Lees meer
Update

Huizen worden in onze streek nog onder de vraagprijs verkocht

WEST-BRABANT - De huizenkoper in onze streek betaalde vorig jaar iets minder dan de oorspronkelijke vraagprijs. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Lees meer
Update

Markiezenhof in Bergen op Zoom trekt meer bezoekers

BERGEN OP ZOOM - Het Markiezenhof in Bergen op Zoom trekt veel meer bezoekers nu de begane grond en de Franse Tuin gratis toegankelijk zijn. Dat blijkt uit de eerste cijfers over dit jaar.

Lees meer
Update

Boegbeeld van de Meeusgroep Do Meeus overleden

BERGEN OP ZOOM/HOOGERHEIDE - Ondernemer Do Meeus is overleden. Dat heeft zijn familie woensdag bekend gemaakt. Do Meeus bouwde vanaf begin jaren vijftig het transportbedrijf Meeus in Bergen op Zoom uit tot wat het nu is, de Meeus Group.

Lees meer
Update

Initiatief zonnepark in Ossendrecht aangeboden aan wethouder (video)

OSSENDRECHT - Gemeente Woensdrecht wil de komende jaren zich gaan inzetten om een energie neutrale gemeente te worden. Er moeten zonnepanelen worden neergezet. Niet zomaar een paar zonnepanelen maar een park van tien hectare als het aan de initiatiefnemers ligt. Genoeg stroom voor 4500 huishoudens.  

Lees meer
Update

Bedrijventerrein de Poort wordt schoongemaakt door ondernemers

BERGEN OP ZOOM - De schoonmaakactie op bedrijventerrein de Poort vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 november. Het bedrijventerrein tussen de Halsterseweg en de Randweg wordt dan zwerfafvalvrij gemaakt door de ondernemers die zich gevestigd hebben op het terrein.

Lees meer