Agressieve Bergenaar bedreigt en mishandelt hulpverleners

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft zondag een man van 26 uit Bergen op Zoom gearresteerd voor bedreiging en mishandeling van hulpverleners. Zijn vader is ook gearresteerd, maar dan voor het belemmeren van agenten.

Zondagavond kreeg de politie een melding vanuit een instelling in Bergen op Zoom. Een agressieve klant had daar hulpverleners bedreigd met een mes en een knuppel. Maar hij was al weg, toen de politie aankwam. Daarna kwam er een melding van de huisartsenpost, de HAP, dat de man daar binnen zou zijn. Hij werd er behandeld aan wonden die hij zelf had aangebracht.

Agenten mishandeld

Toen de politie de man bij de HAP wilde arresteren, werd hij agressief. Hij mishandelde twee agenten en wilde vluchten. Zijn vader probeerde hem daarbij te helpen door de agenten tegen te houden en te dreigen een kruk naar hen te gooien.

Pepperspray nodig

Volgens de politie bleef de 26-jarige man zich flink verzetten, maar lukte het uiteindelijk toch hem te arresteren. De agenten moesten daar wel pepperspray voor gebruiken. Ook de vader is gearresteerd. Alle hulpverleners die zijn bedreigd of mishandeld hebben aangifte gedaan. De mannen worden maandag verhoord door de recherche.