Bergen op Zoom

Bravis doet geen geplande operaties in november wegens coronadrukte

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Bravis ziekenhuis gaat in de hele maand november geen operaties inplannen. Het is te druk met coronapatiënten, voor wie bedden en personeel nodig zijn. Tegelijkertijd zijn er ook veel personeelsleden zelf ziek thuis, waardoor het nog lastiger is de zorg op peil te houden. De oncologische, semi-spoed en spoedoperaties gaan wel door. En ook kinderen worden gewoon geopereerd. Het Bravis ziekenhuis hoopt in december de gewone operaties weer in te kunnen plannen.

Door: Bianca van Vugt

Als je binnenkort geopereerd moet worden in het Bravis ziekenhuis, zul je geduld moeten hebben. Bravis gaat in de hele maand november geen operaties inplannen. “Het is een ingrijpende maatregel, maar helaas een die echt nodig is,” aldus het ziekenhuis. De bedden en het personeel zijn nodig voor coronapatiënten.

Oncologische en spoedoperaties gaan wel door

Er worden geen operaties ingepland. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen operaties worden uitgevoerd. “Oncologische, semi-spoed en spoedoperaties gaan wel door. Dat geldt ook voor ingrepen bij kinderen,” meldt het Bravis op haar website. “We hopen zo snel als mogelijk in december weer gefaseerd terug kunnen keren naar het reguliere OK programma.”

De beslissing was nodig, omdat er veel coronapatiënten moeten worden opgenomen. “De instroom van coronapatiënten blijft hoog. We blijven ook de komende weken opschalen in het aantal beschikbare bedden om zoveel mogelijk patiënten zorg te kunnen bieden. Om dit te realiseren moeten we keuzes maken;” legt het Bravis uit. “Hiermee kunnen we de hoge instroom van acute patiënten en covid patiënten (gecombineerd met het hoge aantal medewerkers dat thuis zit vanwege ziekte) opvangen.”

47 positief geteste patiënten, 9 op Intensive Care

Het Bravis ziekenhuis had donderdag 47 mensen liggen die positief getest zijn voor corona. Daarvan liggen er 9 op de Intensive Care in Bergen op Zoom. Donderdag waren 6 mensen genoeg hersteld om naar huis te kunnen. En 2 coronapatiënten konden overgeplaatst worden naar de revalidatieafdeling voor ouderen van zorginstelling tanteLouise in Bergen op Zoom.