Pagina 1 van 354

WEST-BRABANT

ZuidWest Update na de zomervakantie iedere werkdag op ZuidWest TV

WEST-BRABANT - Streekomroep ZuidWest gaat na de zomervakantie nóg meer nieuws uit de regio brengen. Vanaf maandag 31 augustus is het nieuwsprogramma ZuidWest Update iedere werkdag te zien op ZuidWest TV. Dit is nu nog drie keer per week. Ook gaat de streekomroep meer inzetten op politieke verslaggeving.

Lees meer
WOENSDRECHT

Een kras op de carrosserie van het college

WOENSDRECHT - Het was donderdagavond een ongemakkelijk moment voor wethouder Henk Kielman. De drie oppositiepartijen D66, PvdA en AKT dienden tijdens de raadsvergadering een motie van afkeuring in tegen het college, vanwege de tegenvaller van 2,2 miljoen euro in 2019. De drie fracties verweten het college een gebrek aan controle.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergse raad akkoord met bijsturing 3,55 miljoen op uitgaven 2020

BERGEN OP ZOOM - De Bergse gemeenteraad is donderdag alsnog akkoord gegaan met een bezuinigingspakket van 3,55 miljoen euro voor dit lopende begrotingsjaar; toch wordt er twee ton minder gesneden in de kosten. De bezuiniging wordt getemperd door minder te korten op onderhoud van de openbare ruimte.

Lees meer
ROOSENDAAL

Verkopen aan de deur alleen nog bij daglicht toegestaan

ROOSENDAAL - De gemeenteraad heeft een verbod ingesteld om te verkopen aan de deuren in de donkere uren. Dit werd donderdagavond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering unaniem besloten.

Lees meer
HALSTEREN

Twee auto's en bestelbus zwaar beschadigd door brand in Halsteren

HALSTEREN - Aan de Gagelweg in Halsteren is donderdagnacht een auto volledig uitgebrand. Een andere auto en een bestelbus raakten zwaar beschadigd. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Auto vliegt uit de bocht op knooppunt Zoomland

BERGEN OP ZOOM - Een auto is donderdagavond uit de bocht gevlogen op de A58 bij Bergen op Zoom. Er werden meerdere verkeersborden geraakt. Niemand raakte gewond. Het voertuig is door een bergingsbedrijf opgehaald.

Lees meer
ROOSENDAAL

31 deelnemers sluiten Fit!-akkoord: 'Roosendalers fitter maken' (video)

ROOSENDAAL - Als het aan 31 Roosendaalse verenigingen en bedrijven ligt, zijn de opgelopen coronakilo's snel verleden tijd. Donderdagochtend ondertekenden de laatste drie deelnemers het akkoord waarin men inzet op gezond worden, bewustwording en participatie. In een twee jaar durend programma is het de bedoeling dat de aangesloten verenigingen gezamenlijke initiatieven op touw zetten met de daarvoor beschikbare subsidies. Wel is het de bedoeling dat de deelnemers vervolgens op eigen kracht deze initiatieven kunnen voortzetten.

Lees meer
WOUWSE PLANTAGE

Burgemeester sluit per direct martelloods in Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE - Burgemeester Han van Midden sluit per direct de martelloods aan de Julianaweg in Wouwse Plantage. Dat heeft de gemeente Roosendaal bekendgemaakt. In de loods ontdekte de politie op 22 juni een heuse ‘onderwereldgevangenis’.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Provincie koopt voor 4,8 miljoen grond van gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op het bedrijventerrein Theodorushaven zit sinds enige jaren insectenkwekerij Protix. Hier worden larven geproduceerd op zeer grote schaal, bestemd voor de voedselproductie voor dieren. Het perceel wordt nu gekocht door de provincie en dat levert Bergen op Zoom een bedrag op van 4,8 miljoen.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Gemeente Woensdrecht gaat voor zorginnovaties Huis van Morgen

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht blijft investeren in het ‘Huis van Morgen’. Tot en met 2023 steekt Woensdrecht jaarlijks 10.000 euro in het innovatieve project.

Lees meer
ROOSENDAAL

Ruzie tussen twee mannen mondt uit in steekpartij

ROOSENDAAL - In een woning aan de Molenstraat in Roosendaal is woensdag een ruzie flink uit de hand gelopen. Daarbij is een bewoner van de woning gestoken door een huisgenoot.

Lees meer
ROOSENDAAL

Motorrijder zonder rijbewijs geeft valse naam op bij politie

ROOSENDAAL - Een motorrijder is woensdagmiddag staande gehouden in de Brugstraat in Roosendaal omdat hij zich asociaal gedroeg in het verkeer. Toen agenten hem aanspraken op zijn rijgedrag, gaf hij een valse naam op. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Outdoor Escape Brabantse Wal: de Erfenis van Lievensberg (video)

BERGEN OP ZOOM - Bij de meeste escape-spellen zit je opgesloten en moet je aan de hand van aanwijzingen en opdrachten een weg naar buiten zien te vinden. Bij de gloednieuwe Outdoor Escape Brabantse Wal is dat anders. Daar zoek je naar aanwijzingen in de natuur.

Lees meer
ROOSENDAAL

Subsidie op maat voor Roosendaalse buurthuizen vanaf 2022 (video)

ROOSENDAAL - Buurthuizen in de gemeente Roosendaal krijgen vanaf 2022 een basissubsidie op maat als het aan wethouder Inge Raaijmakers ligt. Daarbovenop kunnen ze aanvullende subsidies krijgen. Dat blijkt uit onderzoek en klankbordsessies die de gemeente deed met elf buurthuizen. Hoewel de gemeente formeel het beheer van buurthuizen uit handen heeft gegeven, wil het door een intensievere samenwerking en betere afstemmingen van de subsidies, zo staat in het rapport dat woensdagavond 8 juli wordt gepresenteerd aan de raad.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Auto botst tegen vangrail op A4 bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een auto is woensdagmiddag tegen de vangrail gebotst bij een eenzijdig ongeval op de A4 bij Bergen op Zoom. Er is niemand gewond geraakt.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bestuur begraafplaats is op zoek naar verhalen (video)

BERGEN OP ZOOM - Van veel oude graven op de begraafplaats aan de Mastendreef in Bergen op Zoom, is niet bekend wie de nabestaanden zijn. En dat is zonde, vindt het bestuur van kerkelijke instelling RK begraafplaats. Want met hulp van nabestaanden kunnen grafmonumenten in ere worden hersteld en kunnen de bijzondere verhalen achter de graven zichtbaar worden gemaakt.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergen op Zoom is met Den Enghel een theater rijker (video)

BERGEN OP ZOOM - Den Enghel aan de Grote Markt in Bergen op Zoom gaat voortaan als Theater Den Enghel door het leven.

 

Lees meer
ROOSENDAAL

Drugsdealer en twee drugsgebruikers aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL - In Roosendaal heeft de politie dinsdagmiddag drie mannen aangehouden voor het dealen, het bezit en het gebruik van drugs. De arrestaties werden gedaan na verschillende tips en onderzoek.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Geen verlenging voor krediet bouwclubs: raad wil met schone lei beginnen

BERGEN OP ZOOM - Een meerderheid van de Bergse gemeenteraad heeft besloten het lopende krediet van 4,6 miljoen, voor een nieuw onderkomen voor de bouwclubs, niet te verlengen. Dat werd dinsdagavond duidelijk bij de behandeling van de jaarstukken over 2019. Het college had nog uitstel gevraagd maar de raad volgde een voorstel van de VVD, SP, Punt en GroenLinks. “We beginnen met een schone lei en kijken van daaruit naar wat haalbaar en betaalbaar is”, zo vatte Joost Pals (VVD) het samen. “Het heeft geen zin te blijven leven in een schijnwereld, het geld is op!”

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaalse gewonde man waarschijnlijk geen slachtoffer misdrijf

ROOSENDAAL - Volop agenten en een ambulance aan de Amethistdijk in Roosendaal, om 02.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag. Er is een gewonde man aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk gaat het niet om een misdrijf, meldt de politie.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergse raad haalt bezuinigingsplan van tafel: college moet huiswerk overdoen

BERGEN OP ZOOM - De raadsvergadering van Bergen op Zoom nam dinsdagavond een bijzondere wending. Op de agenda stond een voorstel om het oplopende miljoenentekort over 2020 aan te pakken. BSD-voorman Louis van der Kallen vond dat het stuk téveel politiek gevoelige elementen zou bevatten. Hoewel het college van B&W het uitstel dringend ontraadde, kreeg Van der Kallen een nipte meerderheid mee en daarmee eindigde de raadsvergadering abrupt. Aanstaande donderdag komt een nieuw, aangepast plan op tafel.

Lees meer

Pagina 1 van 354